Hjärtformade brownies med nutella

Ska du ha middag och vill bjuda på någonting enkelt, personligt och väldigt gott?

Skär ut små kladdkakshjärtan med hjälp av pepparkaksformar. Toppa med en klick nutella eller forsling och sätt pricken över i:et med frostade eller färska bär.

choklad2

choklad1choklad4

Ingredienser: 

100 g smör
2 1/2 dl socker
2 st ekologiska ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 20 Lindtkulor och kokos till att bröa formen.
En nypa havssalt.

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull så att det blir brynt (hemligheten för att det ska smaka kola-aktigt)
3. Rör ner socker och ägg i smöret och blanda väl.
4. Rör sedan ner övriga ingredienser så att allt blandas samman.
5. Smöra och bröa formen med kokos. Häll i smeten och lägg ner Lindtkulorna.
6. Strö över havssaltet efter smak.
7. In i ugnen i ca 15-20 minuter.
8. Låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten. Skär sedan ut små hjärtformade kakor med en hjärtform (jag använder pepparkaksformar).
9. Fyll en sprits med nutella och spritsa ut topping på samtliga hjärtan.
10. Toppa med ett hallon.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+