Recept bananplättar | Fineday

Recept på bananplättar med syrsmjöl

Att äta och baka med insekter som ingrediens blir bara trendigare och trendigare världen över. Vi bjuder nedan på ett recept på nyttiga bananplättar gjorda på syrsmjöl.

recept på bananplättar med syrsmjöl

Antal: 1 portion
Tid: 15 minuter

1 banan
2 ägg
1 dl havregryn
2 msk Qvicket syrsmjöl
1 nypa salt
Blåbär

Gör så här
1. Mosa en banan och knäck två ägg i en skål. Tillsätt havregryn, syrsmjöl, lite salt och några bär i smeten. Använd en mixer för att få en jämn och fin smet.
2. Häll smeten långsamt i en stekpanna så att plättarna blir runda och små. Vänd efter några minuter när plättarna fått en fin stekyta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+