Ljuvlig blåbärskladdkaka

Blåbär möter kladdkaka i en magisk kombination. För god för att inte testas.

1-700x105068-700x454-700x454

Du behöver: 

100 g smör

2 1⁄2 dl strösocker

2 st ägg

1 dl vetemjöl

4 msk torkat blåbärspulver (av riktiga blåbär och inget annat). Kung Markatta har en ekologisk variant.

1 tsk vaniljsocker

Garnering: 

Grädde efter smak.

Färska blåbär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° och smält smöret. Rör ner socker och ägg och blanda samman allt.

2. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.

3. Häll smeten i en smord och bröad form (jag använder mig alltid av kokos istället för ströbröd).

4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+