Så gör du bästa pepparkaksdegen!

Håller ni med om att det är en speciell känsla när den första pepparkaksdegen är redo att börja jobbas med. Vissa gör egen deg och visa köper en färdig. Vi garanterar att den blir mycket godare om du gör den själv. Här passar vi på att bjuda på ett recept på pepparkaksdeg vi gillar och bakar varje jul.

 

recept på bästa pepparkaksdegen

Ingredienser:

  • 150 g  smör
  • 2,5 dl  strösocker
  • 0,5 dl  sirap
  • 1 dl  vatten
  • 0,5 msk  ingefära
  • 0,5 msk  nejlikor
  • 1 msk  kanel
  • 1 tsk  stött kardemumma
  • 0,5 msk  bikarbonat
  • ca 7,5 dl  vetemjöl

Gör så här:

  1. Rör fett, socker och sirap smidigt.
  2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl till en smidig pepparkaksdeg. Lägg den i kyl över natten.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Kavla en bit av pepparkaksdegen i taget, ta ut pepparkakor med mått, grädda cirka 5 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Tips använd massor av olika pepparkaksformar och dekorera med godis och glasyr.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+