Så lyckas du med den perfekta fondanten

Alla kan lyckas med perfekta fondanter, så det så. Ett tips om du ska göra många är att smöra en muffinsform.

fondant1-700x735

fondant4-700x4981-700x498 fondant5-700x4811-700x481

Nu om hösten är det väldigt trevligt att servera fondanterna med ett gäng färgglada löv, lite kaffebönor och krossad choklad under middagsbjudningen. Enkelt och vackert.

fondant8-700x459

fondant14-700x4391-700x439 fondant16-700x4631-700x463

Passar perfekt att servera med en kula glass och färska bär.

Du behöver: 

150 g mörk choklad

150 g smör

1 dl strösocker

4 ägg

2 äggula

4 msk vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite.

Vispa smör och socker.

Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet.

Klicka ner smeten i smorda portionsformar.

Grädda i nedre delen av ugnen 8–10 min.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+