Saffran + scones = Sant!

Saffransscones passar lika bra till frukost som till afternoon tea. Byt bara ut kaffet mot en stor kopp te och morgonjuicen mot ett glas bubbel så är du i hamn. Här bjuder vi på bästa receptet.

scone6-700x467

Saffransscones

Ingredienser till 6 portioner

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1/5 g saffran (ta mindre om du inte vill ha så mycket saffranssmak).

2 krm salt

100 g smör eller margarin

3 dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C.

Blanda vetemjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

Klicka 6 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper. Nagga bullarna med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter

Lemon curd

Receptet kommer från ljuvliga Leila.

Du behöver:

3 ekologiska citroner

1,5 dl strösocker

50 g smör

1 msk maizena

2 ekologiska ägg

2 ekologiska äggulor

Gör så här

Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.

Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.

Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.

Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+