Glutenfritt fröknäcke på ett kick

Fröknäcke utan gluten är både nyttigt och gott. Dubbla satsen för två plåtar så räcker de längre.

knacke7-700x860-700x860

knacke15-700x770-700x770

knacke7-700x860-700x860

Fröknäcke

½ dl hela linfrön

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

2 dl maizenamjöl

½ dl rapsolja

2 ½ dl kokande vatten

1 krm flingsalt

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt oljan och det kokande vattnet. Rör om. Bred ut på bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunt. Lyft bort det övre bakplåtspapperet och strö över flingsalt. Grädda i ugnen i 150°C i cirka 1 timme. Se upp så att fröknäcket inte får för mycket färg.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+