Glutenfria chiascones

Ingen riktigt frukost utan scones! Dessa läckerbitar är både supergoda och nyttiga.

Nedan bjuder vi på ett recept på glutenfria scones med chiafrön.

recept på glutenfria chiascones

Ingredienser

4 dl mandelmjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ½ dl havredryck/mandeldryck/mjölk
1 ekologiskt ägg
1 msk chiafrön
Pumpafrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.

Tillsätt smält smör.

Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.

Klicka ut i muffinsformar, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

Det blir mer en smet än en deg.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+