recept på glutenfria chiascones | Fineday

Glutenfria chiascones

Ingen riktigt frukost utan scones! Dessa läckerbitar är både supergoda och nyttiga.

Nedan bjuder vi på ett recept på glutenfria scones med chiafrön.

recept på glutenfria chiascones

Ingredienser

4 dl mandelmjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ½ dl havredryck/mandeldryck/mjölk
1 ekologiskt ägg
1 msk chiafrön
Pumpafrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.

Tillsätt smält smör.

Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.

Klicka ut i muffinsformar, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

Det blir mer en smet än en deg.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+