Rustikt rödbetsbröd på 20 minuter

Kolla in Cassandras enkla, snabba och supergoda rödbetsbröd!

– Det bästa med det här brödet är att det inte krävs någon knådning eller jästid! Blir minimalt med disk dessutom då allt blandas i samma bunke och kan serveras efter 20 minuter, varav 15 minuter i ugnen.

rodbetsbrod

Kolla in den läckra färgen innan gräddningen.

rodbetsbrod4-700x467

rodbet42-700x467

Rödbetsbröd med valnötter

1 msk bakpulver eller bikarbonat

1 tsk salt

1 dl grahamsmjöl

2 dl havregryn

5 dl vetemjöl

100 g smör

100 g rivna rödbetor

3 dl mjölk eller filmjölk men går även med kesella

Gör så här: 

Sätt ugnen på 250 grader. Riv rödbetorna.

Blanda samman alla torra ingredienser.

Blanda ner rivna rödbetor, mjölk eller filmjölk och smör. Går bra att smälta.  Ska bli en kladdig deg.

Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakblåtspapper. Går även att tillaga i form som jag gjorde.

Gör ett hål i mitten av brödet och skär sedan i lagom stora ”tårtbitar”.

Nagga varje bit med en gaffel och grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter tills brödet fått en fin färg.

Låt sedan svalna på plåten och servera därefter direkt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+