Recept på krustader

Här nedan följer ett grundrecept på krustader. Fyllningen kan varieras i mängder.

fingerfood recept

Ingredienser:

4 dl Vetemjöl

150 g smör

1/2 tsk salt

1/2 dl vatten (kallt)

Gör så här: Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och salt med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in och låt degen vila i kylskåp i minst en timma.

Värm ugnen till 200°C. Kavla ut degen och täck små smorda formar (ca 3-6 cm i diameter). Ställ in i kylskåp i en halvtimma, så krymper inte degen ihop under gräddning. Nagga försiktigt botten på pajskalen och förgrädda ca 10 minuter mitt i ugnen (eller grädda tills de är vackert gyllene, om du vill göra tomma skal).

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+