Recept på parmesanbollar | Fineday

Recept på parmesanbollar

Om du bjuder på dessa parmesanbollar lovar vi att du kommer göra succé. Bollarna gillas av båda unga som gamla och äts helst innan maten för bästa smakupplevelse.

recept på parmesanbollar

Ingredienser:

150 g parmesanost

150 g parmaskinka

2,5 dl vatten

50 g smör eller margarin

2,5 dl vetemjöl

4 ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten och tärna parmaskinkan.

Koka upp vatten och matfett. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölet med en kraftig visp.

Ställ tillbaka kastrullen på plattan en mycket kort stund. Rör kraftigt tills mjölet släpper bottnen.

Ta åter kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget.

Tillsätt osten och skinkan och blanda väl. Klicka ut ca 30 bollar av smeten på en bakpappersklädd plåt.

Grädda bollarna mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått gyllene färg och känns lätta. Servera dem varma.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+