Pimpa kladdkakan med pepparkakskryddor

Gör nästa kladdkaka till något alldeles extra. Det gör du enkelt med chokladkulor och pepparkakskryddor i smeten.

Vårt bästa grundrecept hittar du nedan, redo att fyllas med dina favoritgodisar och härliga pepparkakskryddor.

kladdis-700x459 kladdis5-700x585

Vårt bästa grundrecept på kladdkaka

150 g riktigt smör

3,75 dl strösocker

3 ägg

100 g choklad

1,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2-3 nypor havssalt

För pepparkakssmak: 

Tid: 5 minuter

4 delar mald kanel

3 delar nymortlad kryddnejlika

3 delar nymortlad kardemumma

4 delar torkad och mald ingefära

Mortal kryddnejlika med kardemumma och blanda samman med mald ingefära och kanel.

Tips: Ploppa ner några Fererro Rocher-kulor i smeten i du gräddar kakan i ugnen.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull och blanda ner chokladen så den smälter med smöret.

Rör ner socker och ägg och blanda samman.

Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.

Häll smeten i en smord och bröad form. Jag använder mig av kokos här.

Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska ha en hård yta men vara lös i mitten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+