Så bygger du julens godaste (och sötaste) chokladhus!

Hur får man till de perfekta chokladhuset med Marabou choklad? Här bjuder vi på de bästa tipsen!

bygg ett chokladhus med marabo

I år har matstylisten och skribenten Emily Dahl tagit fram sitt eget chokladhus tillsammans med sina bästa tips för att lyckas med chokladhusbygget i jul.

  1. Smält inte chokladen för mycket – då blir det inte så kladdigt och lättare att sammanfoga
  2. Lek med färg och form och använd det pynt du finner i skåpen – men glöm inte att det ska vara ätbart.
  3. Eftersom chokladen kommer i fyrkanter är det lättast att börja med ett bashus – men tveka inte att sätta din egen personliga touch med oväntad pyntning eller former på huset.
  4. Sist men inte minst, köp lite extra choklad till bygget. Det är lätt att det blir svinn om du bygger tillsammans med en glad och godissugen familj.

Grundbyggsats för chokladhus:

  • 6 Marabou Chokladkakor
  • 1 ask Noblesse
  • 1 påse Non Stop
  • Florsocker
  • Övrigt pynt med fantasin som gräns

Så bygger du ett eget chokladhus i 5 enkla steg:

  1. Skär ut de olika delarna
  2. Smält choklad och montera ihop delarna
  3. Skär ut en skorsten av Noblesse
  4. Montera taket och fäst skorstenen
  5. Dekorera så fint du kan!

Lycka till:)

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+