Uppsala – mat och dryckesguide

Bästa restaurangerna, barerna och kaféerna du inte får missa i Uppsala.

Kafé

Barista

Barista i Uppsala

Här fikar du ekologiskt. Allt kaffe, te & choklad är både eko och Fairtrade-märkt av bästa kvalité.

Arrenius & company 

Mysig kaffe- & tehandeln i Uppsalas saluhall. Här hittar du bland annat kaffe och te från Johan & Nyström, ett av Sveriges mest framstående kafferosterier. Till kaffet serveras praliner, choklad och  bland annat den populära salmiakkolan.


Bar

Grand hotell hörnan

Grand hotell hörnan i uppsala

I hotellets vackra lobbybar samlas afterwork- och kompisgängen för att dricka utsökta drinkar och njuta av den vackra miljön. På lördagseftermiddagarna kommer festsällskapen som senare ska iväg på tillställningar runt om i staden. Baren är en plats för fantastiska möten människor emellan.

Radison Blu bar – Picnic

Njut av cocktails, Champagne och ett stort utbud av olika öl sorter längs den fantastiska glasfasaden som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På fredagar är det lounge och bjuds på fantastisk musik med Dj s och en underbar atmosfär!


Restaurang

Hambergs fisk

En av Uppsalas populäraste fiskrestauranger. Här sitter du i en liten mysig och intim miljö. Menyn som passar både till vardag och fest består av ett fantastiskt urval av fisk, skaldjur och många andra råvaror.

Aaltos

restaurang Aaltos i Uppsala

Njut av en fantastisk grill under världsarkitekten Alvar Aaltos modernistiska hus. Inspireras av Aaltos kärlek till Italien och renässansen med underbara viner och utsökt mat. En italiensk afton du sent kommer glömma.

Här kan du läsa Stockholmsguiden >> 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+