Stockholm – mat och dryckesguide

Bästa restaurangerna, barerna och kaféerna du inte får missa i Stockholm!

Kafé

Wienercaféet anno 1904

wienercafet i stockholmBildkälla: Anna Ceder

På Wienercafeét äter du mat och fikar i en fantastiskt vacker miljö. Winercafeét drivs stjärnkonditorn Per Bäckström som satsar på ett gastronomiskt hantverk i världsklass där noggrannhet, lust och expertis präglar allt från bakverk och kaffe till crepes och champagne.

Kaffeverket

Här kan du avnjuta stans bästa kaffe i en hipp och mysig miljö.

Café Pascal

2015 års vinnare av det prestigefyllda Gulddrakenpriset som årets bästa kafé.  Här serveras bra råvaror och hantverket står i centrum.


Bar

Juiceverket 

niklas junker juiceverket

Härlig juicebar som serverar nypressade nyttiga juicer som görs direkt vid beställning. Trevlig personal stort utbud av olika smaker.

Guldbaren på Nobis Hotel

I den glamourösa Guldbaren hittar du drinkar i toppklass. Drinklistan är personlig och du bjuds på ett bartenderi i toppklass. På helgerna utlovas hög puls i en otroligt vacker miljö.

Boqueria

Boqueria är en härlig mötesplats och den perfekta platsen att avrunda jobbdagen på eller varför inte fira in helgen med en sangria och lite tapas. Här kan du äta frukost, lunch och middag.


Restaurang

Restaurang AG

Drömmen för dig som älskar kött. Här varierar utbudet eftersom de helst använder närproducerade och säsongsbetonade råvaror. Börja kvällen med en härlig tapas i baren innan du går till bords och förtrollas i den magiska köttmenyn. Här kommer du att trivas.

Público 

På Público hittar du restaurang och nattklubb i ett. De latinamerikanska smakerna i både mat och dryck blandas med elektroniska toner.  Menyn bygger på mat med latinamerikanska influenser, främst från Mexiko och Peru.

Känslan på Público är kontinental. Atmosfären ökar under kvällens gång ochi restaurangen finns en 18 meter lång pisco- och cevichebar där det utlovas ett skönt häng.

Atmosfären och musiken ökar successivt under den sista middagssittningen, för att sedan mynna ut i en fullbordad klubbkväll.

Smak

restaurang smak i stockholm

På Smak väljer du tre, fem eller sju smaker. Alla smaker är i samma storlek, där tre stycken motsvarar en huvudrätt, fem är som förrätt samt huvudrätt, och sju smaker är som en trerättersmeny. Maten kommer från hela världen, ät allt från rådjurswallenbergare till lammtagine. Till varje smak rekommenderas goda viner och i baren serveras även drinkarna enligt konceptet.

Här kan du läsa Göteborgsguiden >>

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+