Bästa recepten med saffran – julens guld

Saffran hör julen till och går dessutom att variera i allt från scones till fisksoppa eller ljuvliga tryfflar. Konsumtionen av saffran ökar markant under december månad. Nedan tipsar vi om ljuvliga recept med saffran i fokus!

recept på saftiga lussebullar

Saffran, utvinns från pistillerna i en saffranskrokus, kryddan är den dyrbaraste av alla kryddor i världen. Det krävs minst 100 000–150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran.

recept-på-saffranscones

Receptet på scones med saffran hittar du här >>

recept på saffranssoppa

Receptet på denna ljuvliga fisksoppa med saffran hittar du här >>

recept-på-saffranstryfflar

Receptet på saffranstryfflarna hittar du här >>

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+