Veckans rätt: Krämig fisksoppa med saffran | Fineday

Veckans rätt: Krämig fisksoppa med saffran

Fisk och saffran i en krämig soppa är precis lika gott som det låter. Servera med ett gott bröd och ett glas vitt!

recept på saffranssoppa

Ingredienser:

400 g torskfilé, sej eller hoki

300 g laxfilé

1/2 purjolök

1/2 gul lök

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

1 1/2 tsk salt

1 tsk timjan

1 tsk basilika

2 1/2 dl torrt vitt vin

1 1/2 fiskbuljongtärning

2 dl vispgrädde

1 dl crème fraiche

2 dl vatten

1 pkt saffran (à 0,5 g)

300 g räkor med skal

1 burk musslor (à 150 g)

1 1/2 tsk tomatpuré

Till servering

Bröd

Så här gör du

Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.

Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.

Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.

Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.

Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna.

Till servering: Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.

Receptet kommer från Ica!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+