Baka dig lycklig med nygräddad foccacia

Nytt år och nya möjligheter till nya vanor.

Vi frossar gärna i grönt just nu. Men till den matiga salladen vill vi njuta av gott bröd.

Foccacia är ett enkelt brytbröd som du slänger ihop på ett kick. Går att fylla med det du har hemma och bör avnjutas nygräddat.

Här bjuder vi på vårt bästa recept på Foccacia! 

foc2

Foccacia serveras med en god olivolja och salt för bästa smak.

foc4

Focaccia 
50 g jäst
3 dl mjölk
3 dl vatten
1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
3 dl siktat dinkelmjöl
9-10 dl vetemjöl special

Garnera med:
1 1/2 dl tärnad marinerad fetaost
1 dl svarta urkärnade oliver
Rosmarinkvistar
Tomater
Rödlök
2-3 msk olivolja
1 msk flingsalt
Ugn: 200°

Gör så här
Smula ner jästen i en degbunke. Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt olja, salt och de båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Olja en långpanna med olivolja. Arbeta ihop degen i bunken och slå upp den i långpannan.
Tryck ut den med oljad hand, så att degen täcker hela långpannan.
Täck över med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
När degen jäst, tryck ner fetaost, oliver och rosmarinkvistar med jämna mellanrum.
Pensla brödet med olivolja och strö över flingsalt. Låt degen jäsa i 5 minuter utan bakduk.
Grädda brödet på näst nedersta falsen i ca 20 minuter.
Låt brödet svalna på brödgaller.

Här hittar du recept på ett supersnabbt och nyttigt rödbetsbröd >> 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+