Brysselkålsallad med karamelliserade valnötter

Njut av brysselkål när det smakar som bäst! I kombination med en söt men samtidigt syrlig apelsinvinigrätte och karamelliserade valnötter.

brysselkalsallad_jul

Recept och foto: Kung Markatta! 

Du behöver: 

600 g brysselkål

1 ekologisk apelsin, zest och juice

1 dl Kung Markatta Extra virgin olivolja

½ dl Kung Markatta Äppelcidervinäger

2 tsk Kung Markatta Dijonsenap

1 tsk finsalt

ca 2 dl färsk dill, grovt hackat och löst packat

Karamelliserade valnötter:

100 g Kung Markatta Valnötter

2 msk Kung Markatta Honung

lite flingsalt

Så här gör du

Ansa brysselkålen och hyvla den tunt med hjälp av en matberedare eller mandolin.

Vispa ihop apelsinzest, juice, olja, vinäger, senap och salt.

Blanda ihop vinägretten med brysselkålen och låt dra i 30 minuter.

Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medel värme i ca 2-3 minuter, tills de fått fin färg. Sänk värmen.

Häll på honung och rör runt. Låt nötterna karamelliseras. Strö över flingsalt, blanda och häll upp nötterna på en tallrik.

Rör ner dillen i salladen.

Lägg upp på ett djupt fat och toppa med nötterna och ett par dillkvistar.

Servera.

Salladen håller sig i kylen i 3-4 dagar.

Njut av nyttiga grönkålschips, bästa receptet hittar du här >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+