Fajitapaj med kyckling, chili och koriander

Den här pajen vinner över tacopajen på fredagsmyset. Den grillade kycklingen i kombination med söt paprika och smakrik koriander är svårslagen.

Här bjuder vi på vårt bästa recept på fajitapaj!

fajitapaj

Pajbotten: 

5 dl vetemjöl
225 g smör
3 msk vatten
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver

Fajita: 

Grillad rensad kyckling (se hur mycket du behöver men ca en hel för en stor paj)
Fajitakrydda (färdig blandning)
1 röd paprika
1 guld paprika
1/2 rödlök
Ett knippe färsk koriander

Fyllning: 
250 g gräddfil eller crème fraiche/kesella
1 dl majonäs
1-2 ägg

Topping: 

200 gram riven ost

Tomat, rödlök och chili. Det du har hemma

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel.

Ställ formen i kyl ca 30 min.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min. Rensa den grillade kycklingen. Stek upp paprika med rödlök och häll sedan över kycklingen och bryn alltsammans med fajitakrydda och några msk vatten tills det blandats helt.

Häll blandningen i den förgräddade pajen och strö över färsk koriander (kan uteslutas).

Blanda med gräddfil, ägg och majnäs i en skål och häll över fajitablandningen. Toppa med riven ost.

Halvera tomaterna, skiva rödlöken och låt bitarna med chili rinna av.  Täck pajen med tomathalvor, rödlök och chili. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

Servera med gräddfil och spröda chips!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+