Gluten, ägg och mjölkfri kladdkaka

Vegansk kladdkaka som utan varken gluten, ägg eller mjölkprodukter.

Lika god som en klassisk kladdkaka och passar perfekt att avnjuta till helgen!

kladdkaka_allergirecept_linnea

Recept och foto: Kung Markatta: 

3 dl glutenfri mjölmix, tex Jytte orginal

125 gram mjölkfritt margarin

2 dl Kung Markatta rårörsocker

1/2 paket sojagrädde t.ex Alpro matlagningsgrädde

1,25 dl Kung Markatta kakao

1 tsk Kung Markatta Äkta vaniljpulver

ca 50 gram mjölkfri choklad t.ex Plamil 87%

2 msk ljus sirap

1 tsk bakpulver

en nypa salt

1 ekologisk banan, mosad

Kung Markatta kokosolja till formen

Så här gör du: 

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra varor: mjölmix, rårörsocker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och en nypa salt i en bunke.

Smält margarinet och rör ned grädde och sirap.

Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med finhackad choklad.

Mosa bananen med en gaffel och blanda allt väl.

Smörj en springform med kokosolja häll i chokladsmeten.

Strössla över lite extra hackad choklad och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter

Servera ljummen med mjölkfri glass eller sojagrädde, tex Alpro Airy & Creamy.

Älskar du precis som vi kladdkakor? Här hittar du fyra kreativa recept på kladdkakor för alla smaker >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+