Njut av saffran året om – i pannkaka

Än är saffrans-säsongen inte över. I alla fall inte om vi får bestämma!

Njut av julens guld året runt i form av en stor bit saffranspannkaka med rårörda bär och lättvispad grädde.

saffranspannkaka_medmandel

Foto och recept: Kung Markatta 

Du behöver: 

1 liter risgrynsgröt (kokt på Kung Markattas grötris)

1 g saffran (2 paket)

3 msk Kung Markatta rårörsocker

1 tsk Kung Markatta vaniljsocker

1 ½ dl vispgrädde

3 ekologiska ägg

1 ½ dl Kung Markatta sötmandlar (grovt hackade)

Smör att smörja formen med

Till servering:

Kung Markatta björnbärsmarmelad

Lättvispad grädde

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Mortla saffran tillsammans med rårörsocker och vaniljsocker, rör ihop detta med grädden och blanda i risgrynsgröten.

Vispa upp äggen lätt och blanda i dessa tillsammans med den hackade mandeln.

Smörj en ugnssäker form och häll i smeten.

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Låt saffranspannkakan svalna något innan servering.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+