Nyttiga och glutenfria chiascones!

Njut av glutenfria chiascones till frukost, varje dag i veckan om du vill! Här bjuder vi på ett ljuvligt recept där nyttigt möter galet gottoch glutenfritt.

chia2

chia

Ingredienser

4 dl mandelmjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ½ dl havredryck/mandeldryck/mjölk
1 ekologiskt ägg
1 msk chiafrön
Pumpafrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.

Tillsätt smält smör.

Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.

Klicka ut i muffinsformar, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

OBS: Det blir mer en smet än en deg.

Här bjuder vi på recept på en magisk god och nyttig chiapudding med kakao >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+