Njut av glutenfria chiascones till frukost, varje dag i veckan om du vill! Här bjuder vi på ett ljuvligt recept där nyttigt möter galet gottoch glutenfritt.
Ingredienser
4 dl mandelmjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ½ dl havredryck/mandeldryck/mjölk
1 ekologiskt ägg
1 msk chiafrön
Pumpafrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.
Tillsätt smält smör.
Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.
Klicka ut i muffinsformar, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
OBS: Det blir mer en smet än en deg.
Här bjuder vi på recept på en magisk god och nyttig chiapudding med kakao >>