Veckans bucketlist: 10 platser du måste se

Har du en bucketlist över platser du vill se innan du dör? Du är inte ensam..

Här har Skyscanner listat de 10 platser du måste lägga till i din egen bucketlist om du inte redan har med dem där.

Här bjuder vi på listan över platser runt om i världen som helt enkelt är för bra för att missa!

macchu-picchu-peru

 

1. Machu Picchu, Cuzco, Peru

Varför?
Vem vill inte uppleva mytomspunna Machu Picchu – Inkafolkets hemliga tempelstad innan det är dags att kasta in handduken? Vi vill! Utsikten högt uppe i Anderna talar för sig själv och varför inte samtidigt passa på att ta en tur på inkaleden som sägs bjuda på en av världens bästa vandringar. Svårslaget tror vi!

iguazu-waterfall-brazil-argentina

2. Iguazúfallen, Brasilien & Argentina

Varför?
Det är någonting speciellt över vattenfall, speciellt vattenfall som inte liknar något vi tidigare sett. Mellan Argentina och Brasilien hittar du Iguazufallen som bjuder på hela 20 stora vattenfall och 225 mindre varianter. Här vill vi gärna ta en eftermiddagsdusch i framtiden.

chinese-wall

3. Kinesiska Muren, Kina

Varför?
För att kinesiska muren bjuder på historia när det är som bäst och maffigast. Muren som är hela 240 mil lång är ett av världens bäst bevarade byggnadsverk och här vill vi såklart vandra, njuta av utsikten och andas in den historiska atmosfären.

angkor-wat-temple-cambodia

4. Angkor Wat, Angkor, Kambodja

Varför?
Angkor Wat är inte bara världens största religösa byggnad utan även oerhört vackert. Speciellt vid gryningen då besökarna allt som oftast kan njuta av en magisk soluppgång över templen.

great-barrier-reef-australia

5. Stora Barriärrevet, Queensland, Australien

Varför?
Vem vill inte ha tagit ett dyk eller i alla fall snorklingtur i det stora barriärrevet innan det är för sent? Vi vill njuta av vattnets turkosa färg, av världens största samling av koraller och av Australiens vackra kust. Punkt slut.

manhattan-skyline-nyc

6. Manhattans Skyline, New York, USA

Varför?
The Big Apple kräver ingen vidare motivering utan talar för sig själv. Vackert som en tavla är Manhattans Skyline men missa inte för sjutton att uppleva staden som aldrig sover. Njut av inbjudande mat, människor och atmosfär med en stor dos av storstadspuls på det.

petra-jordan

7. Petra, Jordanien

Varför? 
Jordaniens mest kända plats Petra är en klippstad utöver det vanliga. Andas in historien, njut av klippornas vackra röda färg och känn hur du sakta med säkert får flashbacks från Indiana Jones som bland annat spelades in här.

salar-de-uyuni-bolivia

8. Salar de Uyuni, Bolivia

Varför?
En enorm saltöken har vi väl alla drömt om att få uppleva? Där saltet bildar stora högar och täcker upp en yta på över 10 000 kvadratmeter.

grand-canyon-us

9. Grand Canyon, Arizona, USA

Varför? 
Grand Canyon i nordvästra Arizona talar också för sig själv men okej då. Har du någonsin sett något mäktigare? Colorado-floden har under flera miljoner år bildat denna 446 km långa dal och även fast den är vacker på bild så måste den upplevas i verkligheten. Åtminstone en gång!

blue-lagoon-iceland

10. Blå Lagunen, Reykjanes, Island

Varför?
För vi vill uppleva melankoliskt vackra Island ur en gigantisk bubbelpool med 35-gradigt vatten och klarblå färg. Blå lagunen är både bra för huden och själen samt innehåller en rad olika mineraler. Bara det..

Hur många platser kunde du pricka av? 

Foto och källa: Scyscanner 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+