Friterad parmesancroquette med högrev

Croquette – Friterad parmesancroquette fylld med rödvinsbrässerad högrev, serveras med tryffelcreme och örtsallad. 

IMG_0245_2

Recept för 4 personer: 

400 g mjölig potatis
60 g riven parmesan reggiano
6 st äggula
6 st ägg, uppvispade så dom blir krossade 100 g vetemjöl
100 g pankoströbröd
400 g högrev
1 msk smör
1 st gul lök, finhackad
1⁄2 st vitlöksklyfta, krossad
1 st morot, finskuren

1  st lagerblad
2  kvist med backtimjan
5 dl rött vin

1  liter vatten
2  msk sherryvinäger
0,5 dl svart tryffelolja
1,5 dl matolja
2 g finriven svart perigord tryffel 8 kvistar vattenkrasse
8 kvistar körvel
8 kvistar örtselleri
16 plockade dragonblad

salt och svartpeppar

Gör så här: 

1. Brässerad Högrev- börja med att bryna högreven runt om i stekpanna, tillsätt grönsakerna och bryn dom tills dom fått färg, salta och peppra Lyft ner kött och grönt i en kastrull, täck med vin, vatten, lagerblad, timjan, koka sakta under lock tills köttet faller isär, lyft upp, plocka ner köttet i små bitar och kyl ned.

2. Croquettesmet- skala potatisen, koka den mjuk i saltat vatten, slå av vattnet, låt potatisen ånga av lite, passera eller pressa potatisen, tillsätt 2 äggulor, den rivna parmesanen samt salta efter smak, blanda ihop allt försiktigt.

Måtta upp i 4 lika stora bollar, fyll bollarna med högrev och kläm ihop så det inte sticker ut något kött ur bollen.

3. Panering- tag ägg, vetemjöl och panko i 3 separata skålar, börja rulla potatisbollarna i mjöl, sedan ned i äggen, sedan ned i pankoströbrödet, viktigt att se till att bollarna är helt täckta av mjöl, ägg, panko så att det finns en jämn yta av allt.

Fritera på 150 grad tills genomvarma och krispiga.

4. Tryffelcreme- häll ned 4 äggulor i en bunke, tillsätt 2 msk sherryvinäger, tillsätt den rivna tryffeln och lite salt, vispa sedan i tryffeloljan i en sakta stråle och även matoljan, smaka upp med salt och svartpeppar.

5. Örtsallad- skölj vattenkrasse, körvel, dragon och örtselleri

Här hittar du recept på en lyxig tryffeldrink >> 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+