Fredagsmys med vegetarisk blomkålspizza

Njut av en nyttigare (men precis lika god) variant av vegetarisk pizza i helgen! Här med blomkål som grund toppad med ost, valnötter och päron.

Quorn_Blomka%cc%8alsPizza

Blomkålspizza med valnötter och päron

4 portioner

Fyllning:

1 paket Quorn Bitar (300 g) 2 päron, tunt skivade
2-3 dl riven ost (löpefri)
2 dl valnötter

4 msk honung
Salt
Peppar
Färsk oregano Olja/smör till stekning

Pizzabotten:

1 blomkålshuvud
3 dl riven ost (löpefri) 1 ägg
Salt
Peppar

Till servering: Grönsallad

Stek QuornBitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.

Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
Lägg fyllning på pizzorna; QuornBitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+