Kom igång med yoga – 6 härliga tips

Har du aldrig testat yoga finns det en uppsjö av olika varianter där ute. Här listar vi våra 6 bästa tips för att komma igång med den härliga träningsformen som gör susen för både kropp och själ.

Beata_Alnesss-Yoga
Fotokälla: Allomyoga.se

Hitta ditt sätt att yoga! Träna hemma eller lägg ner lite tid på att hitta en bra lärare/yogastudio. På internet finns det en oas av yogaklasser och det behöver inte vara svårare än så. 10 minuter morgonyoga hinner de flesta med även i vardagen och är dessutom en harmonisk start på dagen. Vill du ha med dina yogaklasser vart du än går? Appen Yoga Studio bjuder på ett femtiotal yogaklasser där du även kan sätta ihop dina egna yogaprogram med dina favoritövningar. Perfekt tycker vi!

Investera i en yogamatta! Här kan det vara bra att göra lite research innan du köper första bästa matta. På många ställen går det även att hyra/låna matta. Testa dig fram och fråga gärna om hjälp när du köper din första matta.

Satsa på sköna kläder! Tänk inte tajta träningstights och snäv sporttopp nu utan istället sköna, mjuka kläder där du kan röra dig utan att det skaver här och där. Inom Ashtanga och Anusarayoga svettas man mycket och då kan det vara bra med plagg som tål just det. Inom Bicramyoga då du utför träningen under 40 grader bär de flesta kortare shorts/topp.

Lär dig andas rätt! Att kunna andas är en av grunderna i yogan. Om du håller andan eller får svårt att andas har du gått får långt, eller djupt in i ställningen.

Fokusera på här och nu! Yogan ska ge dig verktyg till att vara mer i nuet vilket vi alla kan behöva. Lämna stress, jobb och annat utanför för att istället fokusera helt på dig. Det är du värd.

Gör ditt bästa! Yoga är till för alla åldrar och alla utvecklas i olika takt. Jämför dig inte med andra utan håll fokus på din resa. Gör bara ditt bästa så kommer du att uppleva yogans magi.

Lycka till önskar vi på Fine day!

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+