Veckans söta: Glutenfritt bananbröd

Ta vara på dina övermogna bananer och baka ett glutenfritt bananbröd! Vi lovar – detta är brödet du kommer älska.

recept på glutenfritt bananbröd

Antal portioner: 8-10 (1 bröd)

Ingredienser:

4 bananer
4 ägg
140 g mandelsmör
4 msk kokosolja
1,5 dl kokosmjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

recept på glutenfritt bananbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman bananer, ägg, mandelsmör och kokosolja i en skål och vispa ordentligt.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en slät smet.
  4. Smörj en brödform (25×10 cm) och häll i smeten.
  5. Ställ in i ugnen i ca 40 – 55 minuter.
  6. Stick ner en kniv i brödet, om det inte är någon smet på kniven när du drar upp den är brödet klart.
  7. Låt bananbrödet svalna en liten stund sen är det klart att serveras.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+