Veckans gröna: Vegetarisk quorn bibimbap i gryta

Njut av gott och nyttigt i en och samma gryta. Quorn Bibimbap passar lika bra till vardags som till fest!Quorn_Bibimbap

Quorn Bibimbap

4 portioner

1 paket Quorn Filéer (312 g) 1 msk honung
3 msk japansk soya
2-3 vitlöksklyftor

Sesamolja till stekning

Ris:

4 dl sushi eller jasminris 0,75 dl risvinäger
2 msk socker
Salt

Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:

1 gurka
2 morötter, skalade
1,5 tsk salt
2 msk japansk risvinäger 1 msk finhackad röd chili

Tillbehör:

Inlagd morot och gurka på koreanskt vis Kimchi
Rostade sesamfrön
Groddar

Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
Skiva gurka och morötterna tunt med mandolin och blanchera(koka i cirka 15 sekunder).Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
Marinera QuornFiléer i honung, soja och riven vitlök.Grilla eller stek filéerna ca 4-5minuter på varje sida.
Stek äggen på enasidan.
Servering:Lägg riset i botten av en stor djup skål, fördela filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+