Rosa champagnemousse fixar festen

Rosa champagne, hallon och sega fruktiga maränger består Cassandras festliga dessert av. Här bjuder hon på receptet!

Fira till det med champagnemousse så lovar vi en festlig känsla utöver det vanliga. Moussen är dessutom mycket enklare att sno ihop än vad man tror.

mousse4

– Den här moussen kan man även toppa med lite rårörda bär, sylt eller färska bär.

mousse2

– Jag har förstärkt den rosa färgen i champagnemoussen något med några droppar karamellfärg.

mousse3

– Det är fint att servera i vackra glas tycker jag men det går precis lika bra att göra moussen i en skål.

Så enkelt gör du rosa champagnemousse!

Ingredienser:
250 g fryst eller tinad hallon
3 ägg
1 1/2 dl vit sirap
3 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 3/4 dl mousserande rosa vin eller rosa champagne

Så här gör du
Mixa hallon  slätt
 i en matberedare eller med stavmixer. Passera genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan.
Separera äggulorna från vitorna i två olika bunkar. Vispa vitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt sirapen, fortsätt vispa ca 1 minut.
Blötlägg gelatinbladen
5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden fluffig.
Blanda gulor, socker och 
2 msk av det mousserande vinet/chanpagnen i en liten kastrull. Sätt kastrullen på svag värme och vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen. Rör i resten av det mousserande vinet, lite i taget.
Vänd ner krämen i äggvitevispet. Vänd ner hallonpurén och sist grädden. Rör försiktigt till en jämn mousse.
Fördela moussen i glas. Ställ i kylen minst 4 timmar. Förvara övertäckt i kyl. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg.
Ca 30 minuter före servering:

Sega maränger med smak: 

2 äggvitor
4 msk strösocker
Några droppar citronsaft eller fruktpuré från mango, hallon eller vad du vill.

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 100 ° C
Vispa marängen tills det börjar bubbla, tillsätt då strösockret, lite i taget.
Tillsätt sedan citronsaften eller dropparna och fruktpuré och vispa till en fast maräng.
Spritsa ut marängerna i valfritt format på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i ca 1 timme i mitten av ugnen.
För extra sega maränger: Låt stå kvar på plåten över natten täckt med plastfolie.
För extra färg använd colorpaste eller några droppar hushållsfärg.

Lycka till!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+