Paulún bannlyser socker på ny restaurang

– Folk tycker att man blir tjock av socker. Det är det lilla problemet. Att äta mycket socker är som att röka två paket cigarretter om dagen.

Att nutritionisten Fredrik Paulún inte rekommenderar vitt socker som en del av en hälsosam kost kan det inte vara många som missat. Nu utesluter han det vita sockret helt inför öppningen av en ny restaurang!

Paulún menar att det vita sockret bland annat orsakar för tidigt åldrande, och att det finns så många andra sötningsmetoder att använda sig av i matlagning med även i desserter.

Krogpodden
Restaurang Mother öppnar den 14 januari i Stockholm.
socker
– Det har varit en utmaning att utesluta sockret helt. Vi har testat fram olika sätt att göra det här lika gott, eller godare, säger Danyel Couet och Jonas Svensson, välkända kockar och grundare av Mother.

För att söta efterrätter använder man till exempel kokosblomsocker och reducerad fruktjuice, något som Fredrik Paulún applåderar. Paulún rekommenderar också honung, lönnsirap och rårörssocker, som innehåller antioxidanter, mineraler och vitaminer och som dessutom har lägre GI än vitt, raffinerat socker.

Toppen för dig som vill äta lite nyttigare på restaurang.

Den 14/1 publiceras krogpodden med Fredrik Paulún som du kan lyssna på här >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+