Pajen som har allt – Banoffe pie

Byt ut den klassiska bananen i bananoffe pajen och ersätt den med färska bär.Perfekt att bjuda på inför helgens mys!

recept på bananoffepaj

Ingredienser:

1 burk (397 g) kondenserad mjölk

ca 20 digestivekex

150 g smör, smält

ca 1 lite blåbär och jordgubbar

2 dl turkisk yoghurt

1 (56 g) dubbeldajm

Gör så här

1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten så att det täcker hela burken. Koka upp i ca 2 timmar. Se till att vattnet täcker hela koktiden. Låt sedan burken svalna innan du öppnar den.

2. Tryck ut kaksmulet i pajformen och ställ att stelna i kylen ca 30 min. Gärna en löstagbar form.

3. Ta bort kanten från formen.

4. Öppna burken med kondenserade mjölken. Bred ut kolasåsen över digestivebottnen. Lägg på jordgubbarna och blåbären  och toppa till sist med den turkiska yoghurten. Krossa eller hacka dajm och strö på toppen.

Här hittar receptet på en ljuvlig lingonbellini som är supergod att dricka till pajen >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+