Grova tekakor på 15 minuter

Med det här receptet kan du njuta av hembakade tekakor på nolltid! 

Släng ihop degen (som inte behöver jäsa) på 5 minuter och grädda sedan dina tekakor i ytterligare 10 minuter. Enklare än så här blir det inte!

frukost12

Cassandras tekakor är grova men går precis lika bra att baka med vanligt vitt mjöl.

frukost10

Med smör och en skiva ost smakar tekakorna som bäst.  frukost13

Ingredienser:

4 st tekakor

3 dl rågsikt

1,5 dl mjöl

1/2 dl havregryn

1 tsk bakpulver

3 dl mjölk eller fil

5 msk smör

2 krm salt

Gör så här: 

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda samman alla torra ingredienser och sedan de blöta.

Klicka ut 4 bollar på ett bakplåtspapper och platta ut med lite mjöl till fyra 1 cm tjocka tekakor.

Nagga varje tekaka med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+