Med det här receptet kan du njuta av hembakade tekakor på nolltid!
Släng ihop degen (som inte behöver jäsa) på 5 minuter och grädda sedan dina tekakor i ytterligare 10 minuter. Enklare än så här blir det inte!
Cassandras tekakor är grova men går precis lika bra att baka med vanligt vitt mjöl.
Med smör och en skiva ost smakar tekakorna som bäst.
Ingredienser:
4 st tekakor
3 dl rågsikt
1,5 dl mjöl
1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk eller fil
5 msk smör
2 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser och sedan de blöta.
Klicka ut 4 bollar på ett bakplåtspapper och platta ut med lite mjöl till fyra 1 cm tjocka tekakor.
Nagga varje tekaka med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg.