Praliner – inför alla hjärtans dag

Bästa pralinerna till alla hjärnas dag!

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg.  Vi har testat choklad i alla dess slag och valt ut några av våra favoriter. Till alla hjärtans dag tycker vi så klart att smaken är otroligt viktig men även en fin design på både förpackningen och chokladen spelar stor roll.

bästa chokladpralinerna inför alla hjärtans dag

Pralinhuset  är ett familjeföretag som drivs av Mieneke och Günter Bea.
De tillverkar sin egna choklad och importerar även praliner och tryfflar.

Chokladen skulpteras och gjuts till olika former och figurer. De tillhandahåller ett stort och varierat utbud av högkvalitativ ekologisk choklad, samt chokladkakor och praliner som passar olika typer av allergiker, t ex laktosfri, mjölkfri, nötfri och sockerfri choklad.

Besök Pralinhusets hemsida här >>

praliner till alla hjärtans dag från åre chokladfabrik

Åre Chokladfabrik –  grundades 1991 av tre vänner och morfars gamla syltkastrull. De tre vännerna – Marina Hansson, Eva-Lena Grape och Marie Söderhielm – plockade blåbär till blåbärstryffeln, vek strutar och gjorde alla praliner för hand.

Marina, Eva-Lena och Marie leder fortfarande verksamheten som i dag består av ett 20-tal anställda i fabriken och butiken i Björnänge vid Åreskutans fot där Åresjön tar vid. Pralinerna tillverkas för hand och gärna med ingredienser handplockade i Åre.

Besök Åre chokladfabriks hemsida här >>

I senaste avsnittet av Fredagsmyspodden testar tjejerna sötsaker till alla hjärtans dag. Klicka här för att lyssna >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+