Världens lyxigaste semla – i Stockholm

Konditorn Magnus Johansson bakar med guld och champagne.

Konditorn Magnus Johansson som till vardags driver Magnus Johansson Bageri och Konditori har tagit fram världens lyxigaste semla. Idén fick Magnus när han ville utmana en konditor i New York, som gjort världens exklusivaste bakverk, ”en guldinslagen donut”.

 

världens lyxigaste semla - magnus johansson bageri

Priset för lyxsemlan ligger på 955 kronor. 

Semlan är bakad på en vanlig vetedeg fylld med en semmelfyllning på ekologisk spansk mandel och planifoliavanilj från Mexiko. Grädden är smaksatt med champagne och hela toppen är täckt med 18 karats bladguld.

Välgörande ändamål 

Magnus har ett barnhem i Nepal och hälften av intäkterna från lyxsemlorna går till barnhemmet. (Tummen upp)

 

Här hittar du Fine days semmeltest>>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+