Njut av en lyxig tryffelblini i helgen

Tryffelblini – med grillad hälleflundra, avrugacaviar, späda primörer, tryffelzabayonne. 

IMG_0110

Recept för 4 pers

300 g mandelpotatis
3 st ägg
3 st äggvitor, hårt vispade 2 dl crème fraiche
2 dl mjöl
0,5 dl grädde
2 msk tryffelolja
6 g riven perigord tryffel 560 g hälleflundra
80 g avrugacaviar
8 st små knippesmorötter 4 st mini fänkål
160 g purjolök, det vita
4 st gula steklökar
8 st äggulor
1 msk citronjuice
3 dl vitt torrt vin
1 msk creme fraiche

salt och vitpeppar

1.Vonassiensmet- Koka mandelpotatisen mjuk, ånga av, passera eller pressa, blanda med 3 st ägg, 2 dl creme fraiche, 0,5 dl grädde, 1 msk tryffelolja, 4 g riven tryffel, blanda sedan i mjölet, och vänd sedan i äggvitan försiktigt, låt stå i kyl I ca 1 timme innan stekning, vid stekning så smörjs stekpannan lätt med smör och man börjar stekning på låg värme.

2. Primörer- moroten skalas och kokas mjuk i saltat vatten, fänkålen klyvs på längden och kokas mjuk i saltat vatten, skölj
purjolöken ren, baka mjuk i ugn på 120 grad med lite smör, steklökarna skalas, klyvs och rostas på plattan på snittytan, vid servering så arrangeras allt fint på blinin

3. Zabayonne- häll i äggulorna i en sauteause, tillsätt citronjuice och vitt vin, slå sedan blandningen luftig på varm platta, när det tjocknat och är luftigt så tillsätt creme fraiche och tryffel, smaka upp med salt och peppar och håll varm tills servering.

4. Hälleflundra- skär hälleflundran i 140 g’s bitar, salta och peppra, grilla sedan till 42 grad innertemperatur.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+