Ladda upp för tryffelveckor hos Mister French

Vi på Fine dag älskar tryffel lika mycket som Mr French som slår till med två veckors tryffel bonanza med start på måndag den 1 februari.

Under vecka 5 och 6 kommer de att bjuda på förrätter och varmrätter med tryffel i mängder, och var inte förvånade om det även dyker upp i någon dessert eller drink för den delen.

IMG_0215

Svart tryffel som de använder sig av brukar kallas för ”det svarta guldet” och är en råvara man måste vara extra varsam med, då Perigordtryffeln kan kosta mellan 10 000 kr och 20 000 kr för ett kilo. Frankrike står för cirka 45% all svart tryffel som säljs runt om i världen.

Vintertryffeln börjar skördas i slutet av november och fram till slutet av februari. Kvaliteten är som allra bäst i slutet av januari. Formen är mer eller mindre rund. Skalet har en pyramidformad beläggning och invändigt är den gråaktig till svart med vita ådror när den är fullmogen. Doften är mycket kraftfull och intensiv och den smakar utmärkt rå även om den oftast används i varma anrättningar där aromen kan utvecklas fullt ut.

Vi på Fine day fick äran att komma förbi och testa några favoriter med tryffel i fokus och här bjuder vi på våra bästa recept från Mr french som du kan läsa mer om här >> 

IMG_0110

Recept på en lyxig tryffelblini hittar du här >> 

IMG_0245_2

Recept på friterad parmesancroquette med högrev hittar du här >>

För mer information om tryffelveckorna på Mr French, klicka in här >> 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+