Mumsigt middagstips – pastasallad

Enkelt snabbt och gott med rödbetor, chèvre & honungsvinägrett.

Dagens middagstips är en supergod och nyttig pastasallad med rödbetor,chevre och honung i en härlig kombination. 

pastasallad-med-rodbetor-chevre-honungsvinagrett

Ingredienser: 4 portioner

340g Kungsörnen Må Bra Gemmelli
300 g färska rödbetor
200 g spetskål
1 fänkålshuvud
1 dl färska bondbönor/edamamebönor
200 g chèvre
1 kruka färsk timjan

Honungsvinägrett

1 msk senap
3 msk honung
5 msk olivolja
4 msk balsamvinäger
Salt & svartpeppar

Gå så här: 

Tid: 35 minuter

 1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola den kall.

2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, 20-30 min beroende på storlek. Skala dem och skär i grova bitar.

3. Blanda rödbetorna med pastan, då får den en vacker rosa färg.

4. Vinägrett: Rör samman senap, honung och hälften av vinägern i en skål. Tillsätt sedan oljan droppvis under omrörning, då får du en tjock, härlig vinägrett som fäster fint runtom pastan. Rör i resten av vinägern och smaka av med salt och svartpeppar.

5. Blanda pastan med hälften av dressingen.

6. Skölj kålen och skiva/hyvla den riktigt tunt, gärna på mandolin. Blanda kål och bönor med pastan. Smula chèvren och fördela över salladen. Häll över lite mer dressing, salta och peppra.

Recept och bild från Kungsörnen!

Här hittar du receptet på en grön hälsosamma gulasch >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+