Raw (och galet god) chokladtårta

Chokladtårta (som faktiskt smakar chokladtårta) utan varken socker, gluten eller mejeriprodukter!

För bra för att vara sant? Inte alls! Nu kan du njuta av en galet god (och nyttig) raw chokladtårta toppad med färska bär och rostade kokosflarn!

Här bjuder vi på bästa receptet som helt enkelt är för bra för att missa!

kladd8

Den maffiga chokladtårtan går att toppa med vad som helst, bara fantasin som sätter gränser.

kladd4

Så här enkelt snor du ihop Cassandras nyttiga chokladtårta!

Du behöver: 

2 dl valnötter
2 dl färska dadlar utan kärna
1 dl kakao
1 msk mandel-eller jordnötssmör
Liten nypa salt
2 mats vatten

1. Lägg valnötterna i en matberedare och mixa några sekunder tills de är sönderhackade i småbitar.
2. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa allt till smet.
3. Degen ska bli sammanhållande och lite klibbig.
4. Tryck ut degen i en form (jag använde en halv brödform). Stoppa in i frysen medan du gör frostingen.

Chokladfrosting
1 mogen avokado
Frön från 1 vaniljstång
3 msk flytande honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills blandningen är mycket slät. Se till att det inte finns kvar några avokado-bitar. Servera direkt från kylen.

Toppa med valfria bär eller nötter eller servera som den är.

Lycka till!

Älskar du raw? Spana även in det här receptet nedan.

boll3

Här tipsar vi om bästa receptet på raw chokladbollar >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+