Magisk semmelkladdkaka

Baka årets godaste semla med en touch av kladdkaka. 

Kungsörnen har i år tagit fram ett recept på en ljuvlig semmelkladdkaka. Kakan går fort att baka och har en underbar smak av kardemumma och mandel. Perfekt för dig som gillar en lite kladdigare variant.

recept_pa_semmelkladdkaka

Ingredienser:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl Kungsörnen vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Så här gör du:
Tid (45 minuter)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.

3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.

4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.

5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.

6. Låt kakan svalna.

7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.

8. Vispa grädden lätt.

9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Servera!

Recept och bild kommer från Kungsörnen!
Följ Kungsörnen på Instagram för fler härliga recept>>

Läs mer här: Recept på världens godaste klassiska semlor >>

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+