Fira pannkakans dag

Grundrecept på den perfekta pannkakan. 

Idag är det pannkakans dag som vi såklart vill fira med dig. Receptet nedan är ett grundrecept på pannkakor från Kungsörnen. Pannkakorna blir perfekta och smakar ljuvligt. För en härlig kokossmak på pannkakorna rekommenderar vi att du byter ut smöret mot kokosolja.

recept_pa_pannkakor

Ingredienser:
4 portioner

4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special

½ tsk salt

8 dl mjölk

2 ägg

Smör eller margarin till stekning

Tillbehör:

Vispgrädde

Sylt

Frukter och bär

Så här tillagar du receptet (20):

  1. Blanda mjöl och salt i en stor skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Låt gärna smeten svälla en stund.
  3. Bryn lite matfett i en varm pannkakslagg eller stekpanna. Häll ett tunt lager smet i pannan, ca ¾ dl. Vänd pannkakan när ytan blivit matt och stelnat. Rör om smeten då och då under gräddningen så att mjölet inte sjunker till botten.
  4. Servera med ditt favorittillbehör, smaklig måltid!

Tips: Vi använder stekpannor från De Buyer i köket>>

De Buyers stekpannor är tillverkade i kolstål och koppar av hög kvalitet. Stekpannorna och kokkärlen blir bara bättre och bättre ju mer man använder dem. Tvärt emot andra stekpannor som blir sämre med tiden. En riktigt bra investering i köket.

Läs mer här: Recept på nyttiga plättar till frukost>>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+