Helgens drinktips

Helgens drinktips går i kärlekens tecken. Vi bjuder på två olika drinkar med tropiska smaker.

Diageo World Class Bartender of the Year är världens största och mest prestigefyllda bartendertävling.  Vinnaren och Sveriges bästa bartender, Karl-Martin Edin har tagit fram två cocktails med tropiska smaker av världens trendigaste rom, Ron Zacapa som grund.

 

Ananasdink_recept

Ananaskyss

(15,8 gram alkohol)

5 cl Ron Zacapa Gran Reserva 23
2 cl fermenterat ananassockerlag med kakao, se nedan.

2 liter sockerlag
1 ananas
150 gram kakaonibs
1 dl Stout

Gör så här:

Hacka upp en ekologisk ananas med skal och allt. Tillsätt 2 liter sockerlag tillsammans med 150 gram kakaonibs och 1 dl valfri Stout, helst en kraftig. Låt det jäsa i rumstemperatur i 4 dagar. Rör blandningen med Zacapa i 15 sekunder på is. Toppa med en nypa salt.


recept_pa_cocktail_frink_till_alla_hjartans_dag

Love is in the air

(15,8 gram alkohol)

5 cl Zacapa Gran Reserva 23
2 cl åkerbärssockerlag infuserad med kakao. (Hallon fungerar precis lika bra)
2 cl citron
En näve jordärtskockor
Honung
Socker
Salt

Gör så här:

Koka sönder jordärtskockor. Tillsätt sedan honung, socker och en nypa salt.  Mixa blandningen slät och vattna ut till en lätt trögflytande vätska. Fyll en gräddsifon med vätskan och skaka. Skaka övriga ingredienser med is och häll sedan upp och servera i ett Coupetteglas (se till att ingen is följer med). Toppa med jordärtskocksskum och avsluta med att sprinkla lite havssalt på skummet.

Läs mer här: Recept på aperol spritz>>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+