Bjud på pizza till kvällen mellomys

Bjud din käraste eller någon du tycker om på en trendig premiumpizza i helgen. Vad sägs om smaker som grönkål & salsiccia-  och portabello & fikon.

Hos en premiumpizza, står hantverket i centrum. Råvarorna ska vara i säsong, ekologiska eller närproducerade. Gärna vedugnsbakade och gjorda på surdeg, plåtbröd eller flat bread där degen inte innehåller någon jäst alls. Vi tipsar nedan bland annat  om en ”White pizza” som är populär bland premiumpizzorna. White pizza innebär att man byter ut tomatsåsen till tex creme fraiche, ricotta eller olivolja.

Vintips: Allergini Valpolicella Superiore och Allegrini La Grola är båda två hantverksmässiga, välsmakande röda viner  som passar perfekt till den trendiga premiumpizzorna.

Premiumpizza- Grönkål & Salsiccia

Recept_pa_Gronkal_och_Salsiccia_pizza

Ingredienser:

 • 1 st färdig pizzadeg
 • 2 dl Zeta pizzasås
 • 1-2 Zeta Mozzarella
 • 50 g purjolök
 • 100 g grönkål
 • 100 g färsk Delizie salsiccia, endast färsen
 • Basilika
 • Chiliflakes

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Baka ut degen och bred på tomatsåsen. Dra isär mozzarellan och fördela den jämt över pizzan. Skär bort stammen från grönkålen och bryt bladen i mindre bitar, lägg ovanpå osten. Skär purjolöken i sneda ringar, snitta salsiccian längs med långsidan och ta ut färsen. Fördela färsen och löken över grönkålen och grädda pizzan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Toppa med färsk basilika och lite chiliflakes, avsluta gärna med att ringla över lite olivolja.

Premiumpizza – Portabello & Fikon

Recept_pa_Portabello_och_Fikon_pizza

Ingredienser:

 • 1 st färdig pizzadeg
 • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine Eko
 • 1-2 Zeta Mozzarella
 • 1/2 rödlök
 • 2 portabellosvampar
 • 2 fikon
 • 25 gram pinjenötter
 • Zeta Parmigiano Reggiano eko
 • Bladspenat
 • Zeta Crema di Balsamico eko

Sätt ugnen på 225 grader. Baka ut degen och ringla över olivolja. Dra isär mozzarellan och fördela över pizzan. Skiva portabellosvampen och lägg ovanpå osten, skär rödlöken i tunna ringar och sprid ut över pizzan. Skär fikonen i skivor och grädda pizzan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rosta under tiden pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna. När pizzan är färdiggräddad, toppa med pinjenötter, bladspenat och rejält med hyvlad parmesan. Ringla gärna över lite crema di balsamico.

Läs mer här: Recept på vegetarisk blomkålspizza>>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+