Äppelhjärtan av knäckebröd

Perfekt vardagsdessert att bjuda på. Den går snabbt att göra och är otroligt god.

Starta veckan med att fortsätta sprida värme och kärlek runt om dig. Vill du bjuda någon du tycker om på en makalöst god efterrätt har vi ett perfekt tips här! Vad sägs om söta äppelhjärtan med kanel, kolasås och ricotta!

recept_pa_knackehjarten_med_Apple

ÄPPELHJÄRTAN – Med kanel, kolasås och ricotta

Ingredienser

5 – 6 bitar Knäcke Hjärtan
1 (svenskt) syrligt äpple
1 msk smör
2 msk råsocker
2 msk grädde
1/2 tsk mald kanel
1/2 dl ricotta
1 1/2 tsk florsocker
2 msk grovhackad mandel

Så här gör du:

Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp en stekpanna med smör och socker och låt sockret smälta utan att du rör i det. Tillsätt sedan äpplena. Stek äpplena mjuka och krydda med kanel på slutet. Rör samman ricotta och florsocker. Lägg ut knäckehjärtan på en plåt och bred ricotta över. Ta upp äpplena från stekpannan och fördela dessa över pizzabitarna. Häll i grädde i stekpannan med socker och smör och låt detta koka upp till en kolasås under omrörning. Ringla lite kola över pizzabitarna och toppa med hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Servera genast med vaniljglass och resten av kolasåsen om det blev något över.

Recept och bild kommer från Leksands knäckebröd!

Läs mer här: Recept på smoothie bowl >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+