Middagstips till mello – Pulled hjortburgare

Recept på magisk pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs! 

Polarica har nämligen lanserat långkokt viltkött (hjort, älg och ren). Det möra hjortköttet, den stekta svampen och den rökiga majonnäsen kommer garanterat göra succé på helgens middagsbord.

recept_pa_Pulled_hjortburgare

4 PORTIONER

Ingredienser:

1 paket Polarica Långkokt Hjortkött 100 g rökt sidfläsk, tärnat
1 msk färsk timjan, hackad
1 äggula
1 tsk senap
2 tsk + 2 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 rödlökar, tunt skivade
1 tsk flytande honung
2 portabellosvampar, skivade
4 hamburgerbröd & salladsblad salt & svartpeppar

Så här gör du:

  1. Värm köttet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Knaperstek sidfläsket och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vispa ihop ägg, senap och 2 tsk vinäger i en bunke.

Vispa droppvis i oljan till en tjock majonnäs.

  1. Hacka sidfläsket ytterligare och vänd in tillsammans med timjan i majonnäsen.
  2. Blanda löken med honung, 2 msk vinäger och salt.

Låt stå minst 30 min.

  1. Stek svampen i smör. Salta och peppra.
  2. Rostabrödenpåsnittsidanismörienpanna.
  3. Montera ihop burgaren med hjortköttet, majonnäs, sallad och syltad lök.

Läs mer här: Recept på pizza till kvällens mellomys >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+