Bjud in till storslagen påskbuffé – 6 enkla recept

Påsken närmar sig med stormsteg och här tipsar Cassandra om hur du enkelt laddar upp inför en storslagen påskhelg med allt som det hör till.

Här bjuder hon på sina bästa recept för en lyckad påskbuffé med allt i från matiga pajer till bröd, röror, lax, äggrätter och självklart en söt dessert!

Valnotsbrod3

Kicka igång påskhelgen med nybakat bröd, kärnat smör och löskokta ägg. Glöm inte havssaltet.

Valnotsbrod2

Det här brödet är både enkelt och gott. Det behöver varken jäsas eller knådas och sköter sig självt i ugnen.

Valnotsbrod1

Här hittar du receptet på en grov filmjölkslimpa med valnötter och kärnat smör >> 

Vaktelaggiskinka

Vaktelägg är både söta och goda och bör finnas på ett lyxigare påsk-bord! De små melerade äggen är även väldigt vackra att dekorera med.

Vaktelaggiskinka2

Här hittar du receptet på bakade vaktelägg serverad i skinkform >>

Laxpaj2

Matiga pajer hör påsken till. Den här pajen innehåller rödbetor, ädelost och spenat.

Rodbetspaj

Här hittar du receptet på en magisk paj med rödbetor, spenat och ädelost >> 

Laxpaj3

Gillar du lax så kommer du att älska den här godingen med lax och avokado.

Här hittar du receptet på världens godaste laxpaj med avokado >>

Brodochhummus

Goda och krämiga röror är ett måste! Här hittar du receptet på en hummus med chilismak >> 

Knackebrod

Toppa dina snittar eller kex med kapris, örter eller finhackad rödlök.

Här hittar du receptet på en enkel och god rödbets och pepparrotsröra >> 

Citronpannacotta

Ladda upp med en enkel dessert som du kan förbereda i förväg och ha ståendes i kylen under middagen/brunchen som du sedan kan plocka fram lagom till desserten. Här bjuder Cassandra på en citronpannacotta med mangopuré som är precis lika god som den låter.

Citronpannacotta2

Här hittar du receptet på citronpannacotta med magnopuré >> 

cervera39

Duka fram alla rätter på bordet och låt gästerna plocka från de som de gillar så slipper du även springa fram och tillbaka mellan rätterna.

cervera25

Dukningen är A & O för en trevlig middag. Här har Cassandra valt vita tallrikar från Table Top Stories, bestick från Modern House och äggkoppar från Rörstrand. 

cervera32

– Jag fullkomligt älskar att duka med de guld och grönt. Det är så snyggt tillsammans.

cervera27

– Jag gillar vita tallrikar som grund i de flesta bordsdukningarna men vill samtidigt piffa upp bordet efter säsong och tillfälle.

cervera34

– Citronpannacotta kan vara en av mina favoritdesserter. Extra fin blir den att toppa med guldgul mangopuré och dekorera med hallon och maränger. Tulpaner på bordet med fjädrar och påskris är ett måste.

Tallrikar, glas, skålar och vas hittar ni hos Cervera!

Glad påsk önskar vi på Fine day.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+