Nyttigt middagstips – grynsallad

Tisdagens nyttiga middagstips kommer från otroligt inspirerande Green Kitchen Stories.

Som ett svar på konsumenternas efterfrågan på näringstäta och hållbara livsmedel som dessutom ska gå snabbt att laga ger sig Zeta nu in i en helt ny produktkategori och lanserar fyra ekologiska grynblandningar.

Grynerna är en blandning av traditionella gryner och baljväxter, som många har en lång historia i det hälsosamma medelhavsköket. Tack vare koktiden på endast 10 minuter passar nyheterna perfekt för alla som vill äta nyttigt och varierande även i vardagen.

5 egenskaper med gryner

  • Lättlagade
  • Håller dig behagligt mätt, länge
  • Näringstäta
  • God smak och fint tuggmotstång
  • Ekologiska

recept_pa_nyttig_grynsalla

FEMGRYNSSALLAD MED ROSTADE JORDÄRTSKOCKOR,VINDRUVOR & POLKABETOR
Recept av David och Luise, Green Kitchen Stories.

4 PORTIONER

1 påse Zeta Fem Gryner
500 gram jordärtskockor
2 påsar Zeta Buffel­ mozzarella
4 polkabetor, skalade
1 knippe rädisor,
sköljda ca 200 g röda vindruvor, halverade på längden
20 g pinjenötter, lättrostade
2 nävar rucolasallad
Ett knippe färsk basilika

PESTODRESSING

5 msk Zeta Ekologisk Pesto
2 msk Zeta Olivolja Classico
Juice från en halv citron

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skölj och skrubba jordärtskockorna och skiva sedan dem i 5–10 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål, häll över olivolja och salt och vänd skivorna tills de är helt täckta av olja. Sprid ut skockorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ca 30–40 minuter tills de är mjuka och har krispiga kanter.

Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i gryner­ na och koka dem 8–10 minuter, rör om då och då. Låt rinna av i ett durkslag och häll sedan till­ baka dem i kastrullen. Rör ihop pestodressingen och häll över grynerna i kastrullen. Rör runt tills de är helt täckta av dressing. Häll grynblandning­ en på ett stort fat. Vänd ner jordärtskockorna. Bryt mozzarellan i mindre stycken och placera ut bland grynerna. Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med vindruvor, pinjenötter, rucola och basilika.

Läs mer här: Recept på pastasallad >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+