Fine day välkomnar A Cup Of Coffee

Säg hej till Fine days nya bloggare och frukostfantaster Emmy och Alexandra.

Tillsammans bloggar de under namnet ”A Cup Of coffee” där de kommer att bjuda på en massa inspirerande rätter att njuta av under dagens första (och bästa) mål! 

alexemmy

Här hittar ni A Cup Of Coffee >>

Berätta kort vilka ni är och vad ni gör!

Vi heter Alexandra och Emmy och jobbar som frilansjournalister och matstylister. Förutom att jobba ihop hänger vi runt med varandra mest hela tiden. Då gillar vi att dricka kaffe, äta spaghetti, dricka vin och äta frukost.

Hur känner ni varandra?

Vi lärde känna varandra när vi jobbade på en tidning tillsammans. Emmy tyckte att Alexandra var lång som en tall och snygg som en modell och Alexandra tyckte att Emmy var liten som en tussilago och svalt cool. Vi bestämde oss för att laga middag ihop och resten är historia.

Vart kommer ert intresse för mat ifrån?

Helt ärligt vet vi inte. Vi har alltid älskat att äta, och då kommer nog intresset på köpet.

Vilket mål är dagens bästa och varför?

Frukost, så klart! Vi längtar efter frukosten redan när vi går och lägger oss på kvällen och äter det gärna även till middag. Dessutom är det en bra ursäkt för att slippa stressa på morgonen. Även om man ibland måste hetsa i sig en ostmacka på väg till jobbet, är det tusen gånger härligare att försöka ta sig tid till att svänga ihop en godare och roligare frulle.

Har ni någon favoritfrukost?

Emmy är en periodare men älskar jordgubbar i gräddmjölk på sommaren. Alexandra är en stor grötälskare och toppar den gärna med fikon, mandlar och kakao… Och en stor kanna kaffe på bordet kräver vi båda.

Jordgubbar

Har någon av er en paradrätt?

Till frukost är Alexandra en hejare på scones i alla former och Emmy kokar alltid perfekta ägg. Vid andra tider på dygnet går Alexandras tomat- och valnötspaj alltid hem och Emmy försöker ständigt få till den perfekta risotton.

Gröt

Vad beställer ni helst på konditori?

Vi slåss alltid om den sista kardemummabullen.

Har ni någon favorit köksmaskin?

Utan stavmixer inget liv.

Vad skulle man aldrig hitta i er kyl?

En jul, för många många år sedan, spelade Alexandra Super Mario med sin kusin. Varje gång hon förlorade gick hon till kylskåpet och och smällde i sig ett par ischoklad. De spelade i fyra timmar och sen kräktes Alexandra resten av kvällen. Med andra ord: Ischoklad kommer inte ens in över tröskeln i Alexandras hem. I Emmys kyl skulle det aldrig finnas plats för en aladåb, det vill säga diverse mat inbakad i gelé.

Vilken ingrediens kan ni inte leva utan?

Till frukost, kaffe. I övrigt citron, vitlök och parmesan.

Vad gör ni båda helst en ledig dag?

Emmy spenderar dagen med att leta fynd på loppisar och avslutar gärna med ett rödvinsrus i goda vänners lag. Alexandra bangar inte heller en vinkväll men älskar att ligga i sängen och läsa böcker eller dagdrömma om fikonlundar i Italien.

Fikon

Har ni några drömmar när det kommer till mat?

En dag vore det fantastiskt att göra en kokbok. Givetvis utan aladåber och ischoklad.

Vad kommer vi att hitta i er blogg på Fineday.se?

På A cup of coffee kommer vi att bjuda på massor av frukostinspiration, både snabba vardagsrecept och härligt lyxiga helgfrukostar. Alltifrån smarriga smoothies, goda grötar och grym granola. En och annan kaka kan vi också utlova…

Frukost

Sist, om ni skulle få bjuda in 3 kända personligheter på frukost, vilka skulle ni bjuda och varför?

Lotta Lundgren för att hon är coolaste kvinnan i Sverige, kanske i världen. Hanna Hellquist för att hon är så rolig, ärlig och har en skön dialekt. Och så Lars Lerin på grund av att han verkar vara en gullis.

Kolla in tjejernas grymma blogg A Cup Of Coffee här >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+