Pynta påsken med choklad

Snygga påskdukningar och supersnabb chokladdessert med chokladharen. 

I snitt äter varje svensk 6,5 kg choklad om året (källa: Livsmedelsföretagen/Delfi). Guldharen från Lindt är inte bara god att äta, utan passar även till olika typer av dekorationer som ett kreativt och smakrikt komplement till de traditionella. Exempelvis som pynt i påskriset, på påsktårtan, som dukningsdetalj eller varför inte som hållare till bordsplaceringskorten – endast fantasin sätter dina gränser! Nedan tipsar vi om snygga dukningar och en ljuvlig chokladdessert du enkelt kan göra med din chokladhare.

paskpyssel_aggmalning_pa_chokladaggMåla chokladägg med choklad i motsatt smak och färg! Blir både snyggt och otroligt gott.

lindt_chokladdessert_pask_paskhare

Supersnabb chokladdessert med guldkant

  1. Dela chokladharen på mitten med en lätt uppvärmd, vass kniv
  2. Lägg en halv chokladhare på varje tallrik och fyll chokladskalen med valfritt innehåll. Vad sägs om läcker chokladmousse av vit choklad eller mangosorbet i påskfärger?
  3. Vips har du en enkel påskdessert som imponerar. Snabb att sätta samman, lätt att variera och tilltalande för både stora och små chokladälskare!

 paskdukning_tips_med_lindtDuka bordet med vackra blommor och mängder av choklad.

paskpyssel_tips_for_barnLåt barnen göra sin egen bordsplacering genom att måla och skriva sitt namn på äggen. Dekorera med små chokladägg i olika färger.

Läs mer här: 6 enkla recept till påskbuffén >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+