Veckans söta: Dinkelcrepes med hasselnötskräm

Vad sägs om en varm nygräddad crepe fylld med len hasselnötskräm, skivad banan och krossade hasselnötter till helgen? Eller varför inte redan i kväll!  Smakkombinationen är en klassiker och funkar alltid. Speciellt med en skvätt Baileys i hasselnötskrämen.

Här bjuder Cassandra på en enkel dessert som passar de flesta!

baileys3

”Fina och goda att servera med ringlad honung över. Brukar alltid toppa med något grönt.”Baileys1

”Favoriten att ringa över är ändå salt chokladsås som jag gillar att ha varm.”

Ingredienser för dinkelcrepes med hasselnötskräm:

1 dl dinkelmjöl
2 dl mjölk
2 ägg
1/2 dl socker
matfett till stekning

Fyllning:
Nutella
Banan
Hasselnötter

Gör så här:

Vispa ihop mjöl och mjölk. Vispa ner äggen. Låt smeten stå och svälla i 20 minuter. Grädda pannkakorna som vanligt. Låt svalna. Fyllning: Lägg ut pannkakorna, en och en på skärbräda, bred på nutella med en skvätt Baileys i. Skiva banan och lägg över och krossa hasselnötter och strö över. Servera direkt.

Lycka till!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+